Dodaj do ulubionych

Prośba o interpretację wyników

20.10.17, 20:28
Witam, z racji, że zle sie ostatnimi czasy czuje, chudne, slabne, a bicie serca wzrasta, zrobilam wyniki tarczycy, choc zawsze mialam je w normie. Teraz tez sa w normie, ale czy to wyklucza chora tarczyce?
Prosze, pomozcie mi zinterpretowac wyniki, bo do wizyty u endokrynologa w nfz sie dlugo czeka, a nie wiem, czy nie pojsc prywatnie jak najszybciej. Moje wyniki
TSH 3,656 mlU/l zakres 0,550-4,78
Ft3 4,9 pmol/l zakres 3,5-6,5
Ft4 12,88 pkol/l zakres 11,5-22,7
Widze, ze wiek tez ma znaczenie, mam 37 lat. Z gory dziekuje za pomoc!
Edytor zaawansowany
  • 24.10.17, 15:12
    Te wyniki nie wykluczają początków problemów z tarczycą - tsh masz wysokie jak na kobietę w wieku rozrodczym, a fT4 niskie. Jeśli masz na oku dobrego endo, to warto pójść, ale wcześniej zrób usg tarczycy.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.