Dodaj do ulubionych

Czy powinnam się udać do endokrynologa?

24.10.17, 22:46
Miesiąc temu zrobiłam badania tarczycy, wyszły w normie więc nie zaniepokoiły mnie.
Jednak problem ze schudnięciem, nawet z utrzymaniem wagi przy dużej aktywności fizycznej, wypadające włosy, dały mi do myślenia i zaczęłam drążyć temat.
Po przeanalizowaniu wyników wyszło mi, że %fT3>%fT4, również nie jest dobra dla tarczycy, proszę o interpretację tych wyników

TSH 1,52 (0,27-4,2)
fT3 2,94 (2,0-4,4)
fT4 1,01 (0,93-1,71)
anty-TPO 13,32 (norma do 34)
żelazo 90,3 (33-193)

Z góry dziękuję
Edytor zaawansowany
  • 25.10.17, 05:34
    Nie dopisałam o % ft3 i ft4
    fT3 39,17%
    fT4 10,26 %
  • 25.10.17, 13:42
    Hormony masz niskie przy stosunkowo niskim tsh. Sprawdzilabymwiec czy nie masz insulinooporności, zrób krzywa glukozowa i insulinowa 3punktowa. Z tymi wynikami i spisanymi objawami udaj się do endokrynologa.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.