Dodaj do ulubionych

Wysokie anty-Tg

25.10.17, 10:06
Zrobiłam badanie krwi, nigdy nie byłam u endokrynologa i chcę się przygotować na wizytę.
Niepokoi mnie wysokie anty-Tg 316 (przy normie 0 - 115). Co to może być?

TSH 1,57 (0,27-4,2)
FT4 75.32% [ wynik 1.51, norma (0.93 - 1.7)]
FT3 66.67% [ wynik 3.6, norma (2 - 4.4)]
anty-TPO <9 (0 - 34)
anty-Tg 316 IU/ml (0 - 115)
Edytor zaawansowany
  • 25.10.17, 12:06
    I czy przyda się zrobić dodatkowo USG tarczycy?
  • 25.10.17, 13:43
    Przyda, bo coś się dzieje z tarczyca skoro jej tkankę atakują przeciwciała.
  • 25.10.17, 14:52
    A co to może być? Próbowałam szukać informacji w Internecie, ale jest dużo sprzecznych...
    Wizytę mam za 2 tyg.
  • 25.10.17, 16:49
    Hashimoto

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.