Dodaj do ulubionych

prosba o interepretacje wynikow

03.11.17, 15:26
tsh 1,38 norma 0,28 - 4,300
ft3 2,68 norma 2,00 - 4,40
ft4 0,96 norma 0,93 - 1, 70

procentowo wg kalkulatora
FT4 3.90% [ wynik 0.96, norma (0.93 - 1.7)]

FT3 28.33% [ wynik 2.68, norma (2 - 4.4)]

robię badania kontrolnie raz w roku.
wyniki z zeszłego (normy te same - w tym samym laboratorium robiłam) :
tsh 2,12
ft3 3,21
ft4 1,22

pozdrawiam.
Edytor zaawansowany
  • 04.11.17, 08:11
    Metabolizm mocno zwolnil. Zmiana diety?
  • 23.11.17, 07:11
    Nieszczegolnie. Moze ostatnio wiecej warzyw.
  • 23.11.17, 08:55
    Jak się czujesz? Chyba warto zwiększyć dawkę hormonu. Niedoczynność się pogłębiła.
  • 23.11.17, 09:07
    Dopisuję, bo nie wiem, czy leczysz się endokrynologicznie. Ja przy takich wynikach miałam już zlecony Euthyrox, przy okazji zdiagnozowano Hashimoto. Na pewno trzeba te wyniki skonsultować z endokrynologiem.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.