Dodaj do ulubionych

Dziwne wyniki badan

10.11.17, 12:57
Witam bardzo serdecznie moje ostatnie wynikin sa bardzo dziwne pozwolcie że wkleje wszystkie od początku.

Rok 2008
TSH - 2,8 ulU/ml [0,27-4.2]
FT4 - 15,7(37%) pmol/L [12-22]
FT3 - 5,1(38,1%) pmol/L [3,5-7,7]

Rok 2015

Luty
TSH - 3,63 ulU/ml [0,27-4.2]
FT4 - 16,3(43,00%%) pmol/L [12-22]
FT3 - 5,76(71,89%) pmol/L [3,1-6,8]

Grudzień
TSH(3 gen) - 4,65 ulU/ml [0,27-4.2]
FT4 - 14,82(28,2%%) pmol/L [12-22]
FT3 - 5,26(45,96%) pmol/L [3,95-6,8]

Rok 2017

Styczeń
TSH(3 gen) - 5.01 ulU/ml [0,27-4.2]

Marzec
TSH - 3,93 ulU/ml [0,27-4.2]
FT4 - 16,75(47,5%%) pmol/L [12-22]t
FT3 - 5,55(66,22%) pmol/L [3,1-6,8]

Tutaj zaczalem brac Hormony

11 Lipiec
TSH - 3,85 ulU/ml [0,27-4.2]
FT4 - 16,77(47,7%%) pmol/L [12-22]
FT3 - 5,36(61,08%) pmol/L [3,1-6,8]
po 25uq

12 Wrzesień
TSH - 2,94 ulU/ml [0,27-4.2]
FT4 - 16,66(46,6%%) pmol/L [12-22]
FT3 - 5,52(65,41%) pmol/L [3,1-6,8]
po 50ug

9 Listopad
TSH 2,31 ulU/ml [0,27-4.2]
FT4 - 20,72(87,20%%) pmol/L [12-22]
FT3 - 6,83(101,05%) pmol/L [3,95-6,8]

po 100ug(2 mies)

Zadnych objawow nadczynnosci nie odczowałem.
Edytor zaawansowany
  • 11.11.17, 14:29
    Sorry, a co jest dziwnego w tych wynikach?
  • 11.11.17, 14:37
    9 Listopad
    TSH 2,31 ulU/ml [0,27-4.2]
    FT4 - 20,72(87,20%%) pmol/L [12-22]
    FT3 - 6,83(101,05%) pmol/L [3,95-6,8]

    po 100ug(2 mies)

    Wysokie hormony i wysoki tsh nadal.
  • 11.11.17, 17:09
    Badania robiłeś rano przed wzięciem hormonu?
  • 12.11.17, 01:02
    Tak rano o 8.30

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.