Dodaj do ulubionych

Proszę o interpretację wyników krwi

26.12.17, 19:36
WBC [tys./ul] 6,9 ( 4.0 - 10.0 )
RBC [mln/ul] 4,61 (3.50 - 5.00 )
HGB [g/dl] 12,4 (11.0 - 15.0 )
HCT [% ] 39.2 (35.0 -46.0 )
MCV [fl] 85.0 (80 - 98 )
MCH [pg] 26.9 (27.0 34.0)
MCHC [g/dl] 31.6 (31.0 -37.0)
PLT [tys./ul] 241 (140 - 440)
MPV [fl] 7.9 (6,5-10,5)
RDW [%] 14.3 ( 10.0-16.0)

LYM % 36 (25-50)
MON % 8 (2-10)
NEU % 55
BAS % 0
EOS % 1
LYM [tys./ul] 2,5 ( 1,0 - 3,5)
MON [tys./ul] 0,6 (0,2-1.0)
BAS [tys./ul] 0,0
NEU [tys./ul] 3,8
EOS [tys./ul] 0,1


Podejrzewam niedokrwistość, ponieważ praktycznie wszystkie wyniki mieszczą się w dolnej granicy normy. Z dnia na dzień przestałam dobrze spać, od tygodnia śpię po 2-3 godziny w nocy co nie jest normalne bo zawsze spałam bez problemów. Jakie badania porobić ? Proszę o pomoc.
Edytor zaawansowany
  • 27.12.17, 12:48
    Miałaś okres ostatnio? Tydzień temu?
  • 27.12.17, 18:49
    Okres mialam na poczatku grudnia
  • 27.12.17, 18:52
    Dodam tez ze w zeszlym roku również cierpialam na bezsennosc aczkolwiek czekalam az samo przejdzie. Zaczęło sie w styczniu z bardzo mocnym nasileniem. Nie spalam nawet tydzien co sklonilo mnie do pojscia po leki nasenne. Zaczelam spozywac duzo witamin te z grupy B, witamine D i zelazo. Po jakims czasie.wszystko zaczęło sie.poprawiac az wreszcie odeszło. Teraz znow sie zaczęło. Badalam witamine D3 jest na poziomie 34.40. Przy normie od 30 😊 Wapń mi troche podrosl i nie wiem czy dalej brać.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.