Dodaj do ulubionych

Pomoc w interpretacji wynikow (tarczyca, haszi?)

29.12.17, 23:53
Witam, proszę o pomoc w interpretacji wyników, mam bardzo obnizony nastroj, co jakis czas mam kolatanie serca. Jestem na restrykcyjnej diecie od 6mcy, nie jem glutenu i nabiału, ograniczam cukier.(mój tata ma Gravesa-Basedowa)
TSH 1,630 normy [0,350-4,940]
FT3 4,19 normy [1,71-3,71] !!!
FT4 1,23 normy [0,70-1,48]
Anty-Tg 12,90 normy [0,00-4,11] !!!
Anty-Tpo 381,73 normy [0,00-5,61] !!!

P/c.p. receptorowi TSH (TRab) <0,80
osoby zdrowe <1,22
osoby z chora tarczyca < 1,58
Edytor zaawansowany
  • djpa 02.01.18, 15:30
    Czy jesz ryby morskie? Czy pijesz zieloną herbatę? Jakieś stresy?
  • blackandwhite1989 12.01.18, 18:23
    tak, pije herbate zielona codziennie rano do sniadania, ryby jem jak i kazde inne miesa, stresow duzo sad
    masz jakis pomysl, co to moze byc? czy to po prostu stres?
  • djpa 13.01.18, 16:55
    Wygląda na początek Hashimoto sad

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.