Dodaj do ulubionych

Prośba o pomoc w interpretacji wyników

12.01.18, 21:37
Dobry wieczór,
od czasu do czasu wykonuję profilaktycznie badania krwi.
Dzisiaj wykonałam kolejne i zdziwiła mnie tak duża zmiana. Byłabym wdzięczna, gdyby ktoś doświadczony spojrzał na moje wyniki. Czy powinnam przebadać coś jeszcze czy od razu udać się do endokrynologa? Z pierwszymi wynikami byłam kontrolnie u lekarza pierwszego kontaktu, ale nie stwierdził żadnych nieprawidłowości.

Badania z 04.10.2017 r.:
TSH - 1,51 (0,35-4,94)
FT3 - 3,29 - 53,75 % (2,0-4,4)
FT 4 - 1,02 - 41,03 % (0,7-1,48)

Badania z 12.01.2018 r.:
TSH - 1 (0,35-4,94)
FT3 - 2,09 - 19% (1,71-3,71)
FT 4 - 1,17 - 60,26% (0,7-1,48)

Z góry dziękuję za wszelkie porady. Pozdrawiam smile
Edytor zaawansowany
  • flanelka.5 17.01.18, 11:03
    Co dokładnie Cie niepokoi? Spadła nieco konwersja hormonów, a to raczej bardziej problem wątroby i jelit niż tarczycy. Dbaj o siebie i wszystko powróci do normy. Mniszek lekarski jest fajny na wątrobę.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.