18.01.18, 08:33
Witam robilam badanie na TSH na tarczyce wynik wyszedl 6.686 mlU/ml w granicach (0.30 a 4.00) lekarka dala mi skierowanie na anty TPO wynik wyszedl 28,25 IU/ml (war. Referencyjne [<34]) i na FT4 wynik wyszedl 1,38ng/dl (war.referencyjna 0.93-1.70) i FT3 wynik wyszedl 3.95pg/ml ( war.referencyjna 2.00-4.40) . Co to moze byc jak TSH pokazuje niedoczynnosc tarczycy a te dodatkowe badania w normie??😢 prosze o pomoc
Edytor zaawansowany
  • am_86 18.01.18, 10:06
    A jak sie czujesz? Co lekarz na to? Usg zrobilas?
  • zalamanaona 18.01.18, 10:38
    Senna jestem bardzo moglabym spac i spac mam zawroty glowy oslabiona jestem. Lekarza mam dopiero jutro zeby odczytal wyniki wczesniej dal mi skierowanie do endokrynologa ale terminy tragiczne..😐
  • am_86 18.01.18, 11:34
    Ja nie mam takiego doswiadczenia, poza tym mieszkam we Wloszech i tutaj tez panuja troche inne zasady, wizyt, badan, skierowan. Jednak, z lektury forum, wykonaj test na niedoczynnosc (dostepny tutaj), robilas moze morfologie w ostatnim czasie? Zelazo, ferrytyne? Mysle, ze w oczekiwaniu na wizyte wato by bylo powtorzyc jeszcze raz tsh, ft4 i ft3. A moze uda Ci sie prywatnie znalezc wczesniejszy termin? Tutaj na forum sa polecani endokrynolodzy-jest ktos z Twojej okolicy?
  • sw.stefan 18.01.18, 17:08
    Masz zawroty głowy (wiruje) czy zaburzenia równowagi (niepewnosc chodu) ?, przy tym drugim ( i jeżeli masz to non stop) to zbadaj poziom b12.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.