Dodaj do ulubionych

Prośba w interpretacji wyników

22.01.18, 08:36
Witam

Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników.
Problem jest tego typu ze jestem na diecie nie pamiętam od kiedy i nie mogę zrzucić zbędnych kg. czuje sie spuchnięta . do tego problemy z cerą , nieregularne miesiączki.

Badania z 01.2018 r.:
TSH - 1,920 (0,550-4780)
FT3 - 3,41 - 58.42% (2,30-4,2)
FT 4 - 1,13 - 27.59% (0,89-1,76)

glukoza 94,00 ( 70-99)
insulina 8,30 ( 3,0-25,00)
vit d 11,8 ( 0-20 niedobór )

pozdrawiam
Asia
Edytor zaawansowany
  • laura.phys 22.01.18, 14:22
    Insulina nieciekawa, moim zdaniem do zrobienia krzywa insulinowa i glukozowa i przejście na diete w insulinooporności. Czy dieta wystarczy czy trzeba włączyć coś uwrazliwiajacego na insulinę to powinny pokazać Krzywe, z tymi wynikami do endo lub diabetologa.
  • laura.phys 22.01.18, 15:52
    Zwróć tez uwagę na krytycznie niski poziom d3.
  • flanelka.5 22.01.18, 15:09
    ja widzę po sobie że nadmiar wody mam gdy jest niedoczynność - nawet gdy tsh jest bez zarzutu. W twoim wypadku pierwszy lepszy lekarz stwierdzi zapewne że problem nie tkwi w tarczycy. Zimno Ci nie jest ?
    Ode mnie - już standardowo polecam dietę przyspieszającą metabolizm H. Pomroy - podkręci Ci trochę hormony bez stosowania leków.
  • asiek-to-ja 23.01.18, 12:02
    Zimno i jest non stop sad

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.