Dodaj do ulubionych

Czy powinnam sie niepokoic? mam watpliwosc...

31.01.18, 16:35
Mam 33 lata, ponizsze wyniki wykonalam w 20 dniu cyklu.
Zrobilam to spontanicznie, gdyz pewne objawy nie dawaly mi spokoju. Dodam, ze nigdy nie mialam problemow z tarczyca, jedynie w ciazy miala lekka niedoczynnosc.

No wiec:

TSH 0.2457 mlU/l
ft3 3.57 pg/ml
ft4 1.08 ng/dl

Czy ktos moze mi pomoc w interpretacji? Bylabym wdzieczna za pomoc.
Pozdrawiam
Kamila
Edytor zaawansowany
  • laura.phys 31.01.18, 17:43
    Podajnormy do wynikow
  • smily4kama1 31.01.18, 17:57
    normy na wyniku sa tylko ciazowe a ja w ciazy nie jestem, dlatego wlasnie nie za bardzo rozumiem
  • smily4kama1 31.01.18, 18:02
    chyba ze zle to czytam:

    FT3 wynik 3.57 pg/ml norma 1.88-3.18
    FT4 wynik 1.08 ng/dl norma 0.70-1.48
    TSH wynik 0.2457 mlU/l norma 0.354.94
  • smily4kama1 31.01.18, 18:03
    sorka TSH wynik 0.2457 mlU/l norma 0.35 - 4.94
  • laura.phys 31.01.18, 18:29
    I napisz jakie masz objawy i co było powodem wykonania badania, jesteś na tyroksynie?
  • laura.phys 31.01.18, 18:30
    Tzn ze jesteś po porodzie? Jesli tak to możesz przechodzić jakiś stan zapalny poporodowy tarczycy. Powinnaś się udać do endokrynologa z wynikami i zrobić usg tarczycy.
  • smily4kama1 31.01.18, 19:33
    Rodzilam 4 lata temu. Takze bylabym zdziwioba gdyby problemy zaczely sie dopiero teraz. W ciazy mialam lekka niedoczynnosc. Konsultowalam to z endokrynologiem ale zalecil nic nie brac bo naprawde bylam na pograniczu normy.

    Ciezko powiedziec dlaczego zrobilam wyniki. Mam kolatania serca, jestem bardzo nerwowa, czasami wrecz agresywna. Nie mam spadku wagi.
  • laura.phys 31.01.18, 20:46
    To śpisz objawy i z wynikami idź do endo. Możesz zrobić badania atpo i atg i badanie krzywej insulinowej i glukozowej jesli masz problem z waga.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.