Dodaj do ulubionych

prośba o interpretację

14.02.18, 15:10
Dziewczyny proszę o interpretację wyników.

TSH 1,3844 (0,3500- 4,9400)
FT3 5,07 (2,63-5,70)
FT4 13,96(9-19)

Anty tpo i antytg >3

Moje objawy to wieczne zmęczenie, sucha skóra, uczucie zimna....
Edytor zaawansowany
  • flanelka.5 23.02.18, 21:49
    zbadaj ferrytynę.
  • malwina882 02.03.18, 09:24
    ferrytynę zawsze mam w dolnej granicy..
    Czy wyniki endo są ok?
  • flanelka.5 06.03.18, 10:11
    Wg mnie to wina niskiej ferrytyny a nie tarczycy.
  • agnieszka_ania1975 06.03.18, 12:42
    dokładnie, a większość objawów (niedoboru żelaza) łudząco przypomina objawy niedoczynności
    co do tarczycy - można by zrobić USG
  • laura.phys 06.03.18, 14:21
    Bez usg tarczycy i po pojedynczym badaniu poziomu hormonów trudno powiedzieć czy to problem tylko niedoboru zelaza czy tez winna jest tarczyca. Te dwie rzeczy są ze sobą sprzężone. Warto powtórzyć badanie hormonow i badanie ferrytyny. Tutaj ft3> ft4 wiec nie można odrzucić hipotezy o niedomagajacej tarczycy.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.