Dodaj do ulubionych

Prośba o interpretację.

07.03.18, 16:34
Witajcie, z własnego lenistwa i niewiedzy (uznałam, że wszystko mieści się w normie) nie poszłam z wynikami do lekarza. Zrobiłam tsh, ft4/ft3, tg i tpo. Było to bardziej spowodowane przytyciem, ogólnym zmęczeniem i radą znajomej. Ostatnie 2 lata były dość stresujące, z wielu powodów odpuściłam dalszą diagnostykę, było to blisko rok temu. Jutro wybieram się na powtórne badania, łącznie z krzywą cukrzycową i insulinową. Jestem daleka od wyszukiwania sobie chorób, wręcz omijam jakichkolwiek lekarzy szerokim łukiem ale myślę, że miałam lub mam jakieś początki depresji, lub stany przeddepresyjne, tak to się nazywa chyba)
Jestem po dwóch ciążach, przy 170cm ważę blisko 90kg, tryb życia raczej niezdrowy (z dużo niebieskiego światła, dojadanie po dzieciach, itd.), i stresujący.
Jeśli ktoś byłby tak uprzejmy i napisał, czy moje badania sprzed prawie roku były bardzo tragiczne? Będę bardzo wdzięczna, dziękuję.

TG - 1,44 (norma 0-4.11)
TPO - 0,62 (0-5.61)

ft3 4,59 (3,5-6,5) - z Waszego kalkulatora konwersja wyszła 36,33%
ft4 13,66 (11,5-22,7) - konwersja 19.29
tsh 1,214 (0,55-4,0)

--
Niebieska Kokardka
Edytor zaawansowany
  • laura.phys 07.03.18, 18:44
    Podaj wyniki krzywych
  • niebieska.kokardka 07.03.18, 19:01
    Jutro napiszę, jak otrzymam wyniki, pewnie wieczorem. Glukometrem cukier na czczo mam ok 75-90 zależnie od dnia, po posiłkach nie przekracza 120 po godzinie.

    --
    Niebieska Kokardka

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.