Dodaj do ulubionych

Wysokie TSH i FT3, niskie FT4

21.03.18, 20:53
Witam,
proszę o interpretację wyników ponieważ nie mam pojęcia czy jest sens fatygować się do endokrynologa? Czuję się zmęczona, czasami jest mi zimno i wypadają mi włosy. Jednak, kto tego nie doświadcza w dzisiejszych czasach? smile
Poniżej wyniki:
FT4 44.87% [ wynik 1.28, norma (0.93 - 1.71)]
FT3 63.33% [ wynik 3.52, norma (2 - 4.4)]
Wolna trijodotyronina (FT3) wynik: 3,52 pg/ml norma: 2,00 — 4,40
Wolna tyroksyna (FT4) wynik: 1,28 ng/dl norma: 0,93 — 1,71
Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji, wynik: 2,72 mIU/L norma: 0,27 — 4,20
P/c przeciw peroksydazie tarczycowej (ATPO) wynik: 12 U/ml norma: < 34
P/c antytyreoglobulinowe (ATG) wynik: < 10,0 IU/ml norma: 0,0 — 115,0

Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi i rady.
Edytor zaawansowany
  • flanelka.5 23.03.18, 10:59
    Jeżeli pomimo takich całkiem nie złych wyników ft3 i ft4 czujesz takie objawy możesz jednak się pofatygować. tsh wskazuje że ciut brakuje Ci tych hormonów. USG tarczycy i ferrytyna jeszcze do zrobienia.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.