Dodaj do ulubionych

Proszę o interpretację wyników

26.04.18, 08:02
Luty 2018
TSH 6,050
FT3 3,35 (norma 2,00-4,40) 56,25%
FT4 1,25 (norma 0,93-1,70) 41,56 %
antyTPO 90,07 norma 0,00-34,00
Z takimi wynikami trafiłam do endokrynologa, ta zleciła jeszcze:
TRAB <0,8 (norma 0,00-1,22)
antyTG 130,71 (norma 0,00-4,11)
oraz znowu TSH 3,120
USG tarczycy bez zmian ogniskowych, tarczyca wielkości płat prawy 23x15x15 mm- objętość 2,5875 ml, płat lewy 22x14x13 mm- objętość 2,002ml. Całkowita objętość tarczycy 4,5895ml.
Lekarka stwierdziła że objawy które posiadam ,sucha skóra, wypadające włosy, łamliwe paznokcie, kołatanie serca,bóle stawów, wahania nastroju , bardzo nieregularne miesiączki nie są objawem tarczycowym.

--
www.youtube.com/watch?v=YmxAFAvdqhs
Edytor zaawansowany
  • laura.phys 26.04.18, 08:31
    szukaj sensownego lekarza
  • jutycha 26.04.18, 10:57
    Żeby to było takie proste. Trafiłam do bardzo dobrego lekarza, podobno...

    --
    www.youtube.com/watch?v=YmxAFAvdqhs
  • flanelka.5 27.04.18, 10:14
    ja Ci powiem i pewnie ze 100 innych dziewczyn na tym forum że te objawy SĄ objawem tarczycowym!

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.