Dodaj do ulubionych

mam strasznie wysokie tętno rano 95-107

22.05.18, 18:19
Dzień dobry , choruję od kilku lat na niedoczynność tarczycy jednak nie określono u mnie z jakiego powodu ta niedoczynnośćsad
Strasznie ostatnio dokucza mi tętno ....w spoczynku między 90-107
Zrobiłam sobie badania i nie wiem jak je interpretować czy ktoś jest wstanie mi pomóc, nie wiem co mi jest czuje się okropnie o do tego to wysokie tętnosad
TSH 2,60
FT3 2.32 PG/ML NORMA 2,00-4,00
FT4 1,43 NG/DL NORMA 0,93-1,70
ANTY TPO 9,60 IU/ML NORMA OD O-34
ANTY TG 12 IU/ML NORMA OD 0-115
Edytor zaawansowany
  • bbaniecka 22.05.18, 18:28
    kalkulator wskazuje mi takie poziomy ale nie potrafię ich zinterpretowaćsad
    FT4 64.94% [ wynik 1.43, norma (0.93 - 1.7)]
    FT3 13.33% [ wynik 2.32, norma (2 - 4.4)]
  • djpa 23.05.18, 07:27
    Może masz anemię? Anemia często występuje w parze z niskim fT3. Poza tym anemia mogłaby tłumaczyć to szybkie tętno - jeśli jest za mało czerwonych krwinek lub jeśli są one z niską zawartością hemoglobiny organizm może sobie radzić zmuszając krew do szybszego obiegania organizmu.
    Badałaś ferrytynę? Witaminę B12? Witaminę D3? Morfologię?
  • laura.phys 23.05.18, 14:48
    do tego zbadalabym czy nie ma tezyczki/ niedoboru magnezu lub/i wapnia oraz potasu i idala sie na konsultacje lekarska z wynikami

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.