Dodaj do ulubionych

interpretacja wyników

15.06.18, 18:08
Proszę o interpretację wyników kobieta 64lata:
TSH 1,710 0,270-4,200
FT3 4,25 3,9-6,7 FT3 12.50%
FT4 14,03 12,0-22,0 FT4 20.30%
Samopoczucie fatalne od kilkunastu lat raz lepiej raz gorzej objawy to brak sił, zmęczenie, zasłabnięcia, nagłe poty, zaparcia setki badań robione kilka po trafieniu na sor lekarze nic nie znajdują sama wpadłam na pomysł o zrobieniu badań na tarczyce bo u mojego syna zdiagnozowano Hashimoto
Edytor zaawansowany
  • laura.phys 16.06.18, 19:09
    Wyniki powinnaś skonsultować z endo bo nie są dobre. Wykonać usg tarczycy oznaczyć poziom d25oh b12 ferrytyny tak na początek.
  • laura.phys 16.06.18, 19:11
    Dobrze byłoby tez oznaczyc przeciwcialaatpo i atg, ale one nie zawszewychodza dodatnie mimo choroby
  • annat50 03.07.18, 19:05
    byłam u endo i po obejrzeniu wyników stwierdził, że są w normie dodatkowo zrobił USG i oznajmił hashimoto na pewno nie ma i nie ma co się tego organu czepiać. Tylko dlaczego piszą, że FT3 FT4 ma być powyżej 60% a lekarze to olewają o co tu chodzi ?
  • laura.phys 03.07.18, 20:52
    szukaj innego lekarza, zrob badania krzywej insulinowej i glukozowej (zaslabniecia i poty), oznaczylabym poziom d25oh, b12, ferrytyny.
    Suplementujesz magnez?

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.