Dodaj do ulubionych

Niedoczynność tarczycy

26.06.18, 03:37
Witam. Od roku stosuje eutyrox, z powodu niewiedzy i braku informacji od endokrynologa nie bralam zadnych witamin. Od lutego stosuje Wit D3, bio complex b, cynk, ADEK, SELEN WIT C I PRZEDE WSZYSTKIM JOD I KWASY OMEGA 369. WYNIKI TS NA DZIEN DZISIEJSZY WYNOSZA 6.977 IU/ML co jest normalne przy stosowaniu jodu, moze tsh szalec. Ft3-3.49 (2.30-4.20 norma) w kalkulatorze 62% z kolei ft4 1.41 (0.89-1.76 norma) kalkulator 59%. Chce zaczac odstawiac eutyrox malymi kroczkami, chciakabym prosic o rade ewentualne pomocne komentarze. Co sadzicie i co myślicie? Dodam ze mam 25 lat i od pol roku zamilowanie do medycyny naturalnej. Tylko w tym kierunku chce isc.
Edytor zaawansowany
  • laura.phys 26.06.18, 08:51
    Jodu. Je stosujemy przy problemie hashimoto i zapaleniu tarczycy, bo nasila proces zapalny, tarczyca szaleje, tsh szaleje i masz same problemy. Stosujemy hormon zamiast jodu.

    Odstawienie hormonu tarczycy to w mojej opini jest szaleństwo, ale każdy rozi co uważa.
  • flanelka.5 26.06.18, 12:02
    ja też jestem przeciwnikiem dużych dawek jodu (tutaj trochę z badań czemu jod szkodzi www.tarczycahashimoto.pl/blog/jod-i-hashimoto ) ale na fb masz grupe choroby tarczycy leczenie niekonwencjonalne i tam znadziesz zwolenników tej metody.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.