Dodaj do ulubionych

Wole? Niedoczynność? Co mi jest...

19.07.18, 11:33
Witajcie,
mam problem z tarczycą od okresu dojrzewania gdzie lekarz stwierdził nadczynność, wole guzkowe, a później niedoczynność. Brałam przez wiele lat niewielkie dawki Eltroxinu i tarczycę miałam wyrównaną. Skończyłam 18 lat, nie kwalifikowałam się już do poradni dziecięcej, poszłam na studia i od tego czasu każdy lekarz do którego trafiam z objawami nie chce mnie leczyć, usłyszałam już że muszę zmienić dietę, uprawiać sport etc. Mam typowe tarczycowe objawy: uderzenia gorąca, nadpotliwość, kołatanie serca (serce mam zdrowe).
Nie przyjmuję żadnych leków ale bardzo źle się czuję i wiem że muszę znaleźć lekarza, który mi je przepisze.
Moje wyniki są w normie oprócz USG gdzie lekarz stwierdziła wole, tarczyca ma 29 ml.
TSH 1,54 (0,550-4,780)
FT4 1,5 (0,89-1,76) 70,11%
FT3 3,61 (2,30-4,2) 68,95%
Ostatnie usg mam sprzed 3 lat i wtedy tarczyca miała 22 ml.
Edytor zaawansowany
  • flanelka.5 25.07.18, 12:13
    Cyferki rzeczywiście są w porządku, ale objawy masz typowe dla nadczynności. Badałaś przeciwciała trab ? jesli wyjdą to będzie choroba gravesa - besadowa . i co dalej ? - lekarz powinien się tym zająć i standardowa medycyna zaproponuje Ci albo tyreostatyki albo promieniowanie niszczące tarczycę. osobiście uważam że jedno i drugie to zło. zanim staniesz przed wyborem co z tym robić poczytaj o alternatywnych sposobach - naltrexon (niskie dawki naltrexonu), terapia jodem (wysokie dawki) i oczywiście ta dieta też jest mega ważna.
    Osobiście mogę polecić LDN czyli naltrexon, bo to przetestowałam na sobie.
    powodzenia!

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.