Dodaj do ulubionych

Interpretacja wyników - nadczynność tarczycy?

31.07.18, 16:08
Od dłuższego czasu występuje u mnie nadmierna potliwość, częste szybsze bicie serca, szybka przemiana materii (nie mogę przytyć od kilku lat 65-68kg przy 178cm) co raz większe zmęczenie i wypadnie włosów.

FT3 - 5,66pmol/l Normy (3,1-6,8)
FT4 - 20,2pmol/l (12,0-22,0)
TSH - 0,58 (0,4-4)

Edytor zaawansowany
  • flanelka.5 03.08.18, 11:28
    większość niedoczynnych pozazdrości Ci tylko tych cyferek wink
    a na serio - cyferki jak to cyferki, mieszczą się w normach. trzeba jednak szukać działać żeby czuć się normalnie. Zerknij jeszcze do USG tarczycy, zbadaj przeciwciała TRAb. włosy wypadają najczęściej przy anemii (zbadaj ferrytynę) ale tarczyca też moze mieszać.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.