Dodaj do ulubionych

interpretacja wyników tarczycy

04.08.18, 13:35
Witam,
Proszę o pomoc w interpretacji wyników
TSH 1,478
FT3 9% (wynik 1,89 norma [ 1,71- 371]
FT4 17,99 % (wynik 0,84 norma [ 0,7- 1,48]
anty TPO <1
anty TG 0,78 norma [0,00- 4,11]

Wyniki zrobione bo czuje sie fatalnie brak energii, i chęci na cokolwiek, tycie, wypadanie włosów, suche włosy, sucha skóra, słaba pamięć , kłopoty z koncentracją . Generalnie wyniki w normie ale szukam jakieś przyczyny tego kiepskiego samopoczucia i stąd pomysł żeby zbadać tarczycę ....
Proszę o jakieś podpowiedzi.

Pozdrawiam
Edytor zaawansowany
  • intessem1 20.08.18, 21:21
    Witam ponownie ,
    Zrobiłam jeszcze usg tarczycy i o to wynik:
    Gruczoł tarczycowy niepowiększony ,
    płat prawy 12x18x36 mm (obj. 4,3ml)
    płat lewy 7mmx15mmx32mm (obj. 1,9ml)
    Cieśń o wym. strzałkowym 2mm
    Echostruktura echogenicznosc narzadu prawidłowe.

    Czy moje wyniki z obrazem usg tarczycy o czymś świadczą , czy szukać problemu gdzie indziej

    Pozdrawiam

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.