Dodaj do ulubionych

Wyniki badań na tarczyce

10.08.18, 21:08
Moje wyniki badań, wydają się być ok, jeszcze nie byłam u lekarza, proszę o interpretację.
TSH 1,570 norma 0,270 -4,200
FT3 3,05 pg/ml norma 2.00-4.40
Ft4 1,26 ng/dl norma 0,93-1,70
anty TPO 1,87 IU/ml norma 5,61
anty TG 3,94 IU/ml norma 4,11
P/.cp.receptorom tsh <0,8IU/I norma 1,22
FT4 42,86%
FT3 43,75%
Diękuje i pozdrawiam
Edytor zaawansowany
  • djpa 13.08.18, 09:02
    Chyba OK? Zależy też jak się czujesz.
  • flanelka.5 03.09.18, 11:26
    Też mi się wydaje, że wyniki są ładne.
  • laura.phys 03.09.18, 11:31
    Dlaczego wykonywałas badanie? Bierzesz hormon? Jakie masz objawy? Jakie usg tarczycy?
  • mamaaik 03.09.18, 21:00
    Badania zrobiłam z powodu wysokiej wagi 161 cm i 65 kg, jestem wegetarianką, uprawiam sport, spalam ok 3000 kc dziennie, spożywam 1500-1700, sampopoczucie ok. Nie biorę hormonów, nie robiłam jeszcze usg.
  • djpa 05.09.18, 10:29
    Badałaś glukozę i insulinę? Witaminę B12, witaminę D3 i ferrytynę? Jeśli nie - zbadaj. Na krzywą chyba trzeba mieć skierowanie.
    Kaloria kalorii nierówna. 1600kc z cukierków, a 1600 z białka i tłuszczu to jest duża różnica dla organizmu. Polecam książkę Słodka pułapka.
  • laura.phys 05.09.18, 12:52
    Dieta i insulinoopornosc ! Wegetarianizm jest dla układu hormonalnego B. Ryzykowny. Co do badań Zgadzam się w pełnej rozciągłości z djpa!

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.