Dodaj do ulubionych

Czy to już problem? Moja tarczyca

24.10.18, 09:29
Dzień dobry,
Zrobiłam badania tarczycowe, bo ostatnimi czasy źle się czułam a i wiek taki, że profilaktycznie też wypada się zbadać. Najpierw zrobiłam samo TSH, potem pogłębiłam diagnostykę i zrobiłam też cały pakiet.
Czy z tych wyników można coś wywnioskować...jest jakiś problem? Coś się zaczyna dziać czy można siedzieć i czekać?
Moje wyniki:
TSH 2,49 ulU/ml ( norma 0,27-4,2) miesiąc wcześnie 3,6
FT4 - 15,33 pmol/l (norma 12-22) 33,3 %
FT3- 4,31 pmol/l (norma 3,1-6,8)
anty TG - 139,1 iU/ml ( norma <115)
anty TPO 10,26 iU/ml (norma <34)
Zrobiłam usg, nie mam przy sobie wyników, jest maleńki guzek, lekarz radiolog mówił, że nie ma się co przejmowac poki co.
jestem umówieona do endokrynologa, ale chciałabym wiedzieć więcej.
Objawy somatyczne są i to sporo ( kolatanie serca, wypadanie włosów, zmęczenie, senność, sucha skóra, zmiana nastrojów itd.)
Edytor zaawansowany

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.