Dodaj do ulubionych

Interpretacja wyników

26.10.18, 12:00
Witam chciałabym prosić o poradę jakie wyniki powinnam zrobić jeszcze... Stwierdzona niedoczynnosc. Euthyrox 50
Tsh- 4.49 [0.27-4.20]
Ft3-2.72. [ 2.00-4.40]
Ft4-1.07. [0.80-1.70]
Anty Tg - 18.20 [4.50-115.00]
Anty TPO - 39.39 [0.00-35.00]
Usg rzekomo lekarza jest w dobre.
Ile powinno wynosić w procentach ft3 do ft4?
Edytor zaawansowany
  • laura.phys 26.10.18, 20:39
    Masz takie wyniki już suplementujac hormon, czy dostałaś właśnie leczenie?
    Standardowo w chorbah tarczycy wykonujemy oznaczenie d25oh, b12, ferrytyny i warto tez zrobić Krzywe insulinowa i glukozowa, bo dodatkowo często rozwija się insulinoopornosc. Wyniki insuliny w normie na czczo nie oznaczają ze nie ma io
  • 46magda 27.10.18, 15:09
    Dopiero dostałam leki. Dziękuje za odpowiedz wink

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.