Dodaj do ulubionych

pomocy!rozregulowana tarczyca po ciąży

05.11.18, 09:48
Witam mam niedoczynność tarczycy od 12 lat.W sierpniu urodziłam córeczkę i tarczyca zwariowała.Zeszła do 0.28.Pierwszy endo przepisał mi zła dawkę, poziom nic się nie ruszył, tragicznie sie czułam.Druga endo zmieniła mi euthyrox 88 i podczas usg doszła do wniosku,ze przeszlam poporodowe zapalenie tarczycy.Odebrałam aktualne wyniki.Endo mam dopiero 20 listopada.Proszę o interpretację.tsh 0.88 norma 0.35-4,94 ft3 2.51 norma 1.71-3,71 ft4 1.01 norma 0.70-1.48.Dodam,ze przed ciaza mialam 1.25 TSH i czulam sie najlepiej.Teraz nadal jestem nerwowa,placzliwa,nie mam tyle energii.
Edytor zaawansowany
  • nena20 06.11.18, 12:50
    Ja tu nie widzę problemu.
  • djpa 07.11.18, 10:22
    Miałam poporodowe zapalenie tarczycy. Horror i nie życzę nikomu. Najpierw kilka miesięcy z tsh poniżej normy, fT4 powyżej normy, potem w ciągu miesiąca tsh urosło tak, że skala w laboratorium się skończyła (TSH ponad 75). Oprócz wyników wariowało mi samopoczucie, przyplątała się depresja, rozdrażnienie, braki energii, skóra tłusta na przemian z suchą, braki apetytu.

    Twoje zapalenia nie wygląda póki co tak tragicznie i pewnie aż tak źle nie będzie. Ale cokolwiek by było, bądź cierpliwa, rób często badania, rozmawiaj z bliskimi, poproś ich o pomoc. Do wiosny na pewno tarczyca wróci do normy i będzie OK.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.