Dodaj do ulubionych

Ogromna prośba o interpretację wyników????

07.12.18, 20:57
Witam. Mam nadzieję że na tym forum znajdę poradę dotyczącą moich wyników i fatalnego samopoczucia bo mi opadają ręce. Zaczęło się to wszystko 2 lata temu i trwa do dnia dzisiejszego. Objawy, które skutecznie utrudniają mi normalne funkcjonowanie wyglądają następująco. Ciągle uczucie zimna czasem wręcz dreszcze, uczucie tzw.zapadania się połączone z dusznosciami, zawroty glowy, ciągle bolą mnie piersi a przed miesiączką mam wrażenie, że dosłownie eksploduje,kołatanie serca, trądzik(mam42 lata wiec to nie ten wiek na wypryski)łojotok. ...i wiele innych. Te są najbardziej uciążliwe. To są badania które wykonałam dotychczas i tu jest moja ogromna prośba o podpowiedź jakie badania ewentualnie badania powinnam wykonać. Tsh2,00 norma 0,27-4,20 (dwa lata temu 0,9) Ft3 3,07 norma 2,04-4,40 Ft4 1,11 norma 0,93-1,71 Atpo16 norma 34 Atg 10.1 norma 115 Prolaktyna 38,968 norma 6,00- 29,90 Testosteron 0,47 norma 0,08-0,48 Androdtendion(l31) 2,75 norma M czy ni 0,5-3,5 kobiety po menopauzie 0,1 do 2,1 przed menopauzą 0,4 do3,4 Dhea-s 228 norma25,9-460,2 Tarczyca niby ok, ale przez 2 lata urosła 2 milimetry i ma wielkosc 14.Na lewym płacie guzek Jest tu jakiś problem bo lekarze twierdzą, że wszystko w porządku. Test na niedoczynność 34 punkty
Edytor zaawansowany
  • flanelka.5 14.12.18, 14:18
    Zbadaj ferrytyne. Wiekszosc objawow anemi jest bardZO PODOBNA do niedoczynosci. Powinna byc ok80 lub 90 i wiecej. Jesli bedzie niska polecam soki tloczone z pokrzywy plus witamina c ewentualnie napary z duzej ilosci suszu z pokrzywy i wit. C watrobka etc.
    Na tradzik polecam odstawic nabial, zostaw tylko maslo. Jesli nie będzie zmiany w ciagu 2 tygodni trzeba drazyc dalej.
  • laura.phys 14.12.18, 16:18
    Masz wszystkie objawy wskazujące niedoczynnosc do tego wysoki testosteron(może wskazywać na problemy z insulina) oraz wysoka prolaktyne która towarzyszy niedoczynnosci tarczycy a do tego guzek. Idź do lekarza bo sama dieta nic nie zdziałasz chociaż odstawienie mleka i produktów przy insulinooporności jest celowe.
  • buba42 16.12.18, 21:24
    Dziękuję za odzew. Byłam u endokrynologa, który krótko stwierdził że wszystkie wyniki są dobre i na koniec dodał, że endokrynologicznie jest wszystko w porządku( 10min w gabinecie i 150 zł nie moje) Umówiłam się na wizytę do innego lekarza w Warszawie i mam nadzieję że nie będą to znowu darmo wydane pieniądze ,bo ewidentnie czuję, że coś jest nie tak. Z moich wyliczeń wolne hormony są za nisko,ale nie znam się na tym, tsh niby w normie,a większość lekarzy na tej podstawie stwierdza, że jest ok. A co sądzisz o moich wynikach mam na myśli Ft3 i Ft4?? Z tego co czytałam na forum to niektóre dziewczyny przy takich wynikach jak moje dostawały leki. I weź bądź tu madry.Z góry dziękuję za odpowiedź.
  • buba42 16.12.18, 21:26
    Cukier mam w normie 85 więc myślisz, że może to być insulinooporność??

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.