Dodaj do ulubionych

Interpretacja wyniku tsh,ft3,ft4

28.12.18, 15:34
Witajcie,
Od jakiegoś czasu źle się czuję , nie mówiąc już o tym ze przytyłam bardzo dużo w ciągu roku mimo tego, iż nie zmieniłam trybu życia, ani nawyków żywieniowych. Moja mama miała problemy z tarczyca więc trochę mnie to zaalarmowało i postanowiłam zrobić badanie krwi. Moje wyniki:

FT4 8.97% [ wynik 1, norma (0.93 - 1.71)]

FT3 37.76% [ wynik 2.93, norma (2.02 - 4.43)]

TSH wynik 2,38 , norma ( 0,27 - 4,20 )
Edytor zaawansowany
  • djpa 28.12.18, 19:29
    Jeśli jesteś młoda, to wyniki nie są za dobre i mogą odpowiadać za Twoje gorsze samopoczucie i tycie. Warto zrobić usg tarczycy, przyjrzeć się diecie.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.