Dodaj do ulubionych

Prośba o interpretację

11.01.19, 12:15
Wolna trijodotyronina (FT3) 4,65 pmol/L
norma: 2,63 — 5,70

Wolna tyroksyna (FT4) 11,53 pmol/L
Norma: 9,00 — 19,00

* Tyreotropina (TSH) 1,688 µlU/mL
Norma: 0,350 — 4,940

Konwersja zgodnie z kalkulatorem:
FT4 25.30% [ wynik 11.53, norma (9 - 19)]

FT3 65.80% [ wynik 4.65, norma (2.63 - 5.7)]
Edytor zaawansowany
  • laura.phys 12.01.19, 18:20
    Nikt nic nie napisze ponieważ podajesz suche wyniki, nie wiemy np czy bierzesz hormon i jak się czujesz czy jesteś pod opieka lekarza na co chorujesz.
  • 64uht64 15.01.19, 10:28
    Na nic nie choruje w obecnym momencie i nie biorę hormonów dlatego nic więcej nie napisalam. Zrobiłam sobie badania kontrolne gdyż mam tendencje do tycia i czasami może być to wynik problemów z tarczycą. Badania hormonalne dopiero będę robić.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.