Dodaj do ulubionych

Tarczyca, interpretacja wyników, proszę o pomoc

12.01.19, 18:34
Od dłuższego czasu źle się czuję więc postanowiłam się przebadać i oto co wyszło:

Morfologia w normie
TSH 1,730 (0,270-4,200)
FT3 3,78 (2,04-4,40)
FT4 1,50 (0,93-1,71)
anty TPO <9,00 (0,00-34,00)
anty TG 14,10 (0,00-115,00) czyli niby wszystko w normie
ale usg wymiary:
Prawy płat 1,9 x 1,3 x 5,1 cm objętość 6 ml
Lewy płat 1,5 x 1,3 x 5,0 objętość 4,7 ml
Echogram miąższu prawidłowy
Unaczynienie prawidłowe
Zmiany ogniskowe: płat lewy obszar hipoechogenny ostro odgraniczony od pozostałego miąższu tarczycy, o wymiarach 1,1 x 0,6 x 1,1 cm
Unaczynienie obwodowe
Wskazana BAC

Poza tym Żelazo 38,5 (5,8-34,5)
Ferrytyna 23,10 (13-150)
Wit D 11,30

Czy to może być tarczyca czy raczej nie?
Dodam że TSH w maju wynosiło 1,190 przy tych samych normach a wcześniej w styczniu 0,8. Najbardziej dokucza mi serce a wcześniej nigdy nie miałam z nim problemów. Mam też wiele innych objawów.
Co o tym myślicie?
Edytor zaawansowany
  • annka_1670 12.01.19, 19:02
    Dodam, że glukoza 5,37 (3,90-5,50), nie przyjmuje żadnych leków i nie leczę się na nic, na wizytę u endo czekam

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.