Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc w interpretacji wyników

16.01.19, 17:24
Witam bardzo proszę o interpretację wynikow
TSH 0.870 norma (0.270-4.200)
Ft3 3.95 norma (2.00-4.40)
Ft4 1.32 norma (0.93-1.70)

Wizytę mam umówiona i czekam. Ogólnie mam dość. Od dłuższego czasu bardzo źle się czuje. Podstawowe badania ok. Brak sił, bezsenność okropne bóle głowy, stawów, dreszcze, lek i niepokój, wypadanie włosów, brak libido, nieregularne miesiączki. I wiele innych.
Edytor zaawansowany
  • pozara 16.01.19, 17:31
    Dodam jeszcze że w marcu byłam w ciąży i TSH miałam 0.058 i płód obumarł w 12 tygodniu. Lekarz ginekolog twierdzi że to wpływu nie miało...
  • balay99 18.01.19, 07:05
    FT4 50.65% [ wynik 1.32, norma (0.93 - 1.7)]
    FT3 81.25% [ wynik 3.95, norma (2 - 4.4)]

    Calkiem niezle wyniki. Ja przy takich czulabym sie dobrze, a mam hashimoto. Natomiast nadczynnosc z marca jest troche niepokojaca. Czy badalas przeciwciala? W poczatkowych stadiach hashimoto wiele z nas sie buja miedzy nadczynnoscia a niedoczynnoscia, bo podczas niszczenia tarczycy przez przeciwciala uwalniane sa z niej duze ilosci hormonow, ktore wywoluja nadczynnosc. Radzilabym zbadac aTPO i aTG.

    Co do zlego samopoczucia, koniecznie sprawdz witamine D (doslownie wszyscy, ktorych wyslalam na to badanie mieli niedobor, w naszym klimacie utzrymaniu przyzwoitego poziomu jes niewykonalne bez suplementacji), poza tym ferrytyne (nie zelazo), B12. To takie 3 rzeczy, ktore wypada zbadac przy ogolnym zlym smaopoczuciu, bo ich niedobory sa czeste i potrafia mocno dac sie we znaki, powodujac przewlekle oslabienie, bole, niska odpornosc i inne rzeczy, ktore wymienilas.

    Na leki, niepokoj i bezsennosc polecam magnez, poczytaj o objawach niedoboru i jego wplywie na psychike. Ja poczatkowo bralam nawet do 800 mg dziennie (nie na raz, bo przeczyszcza), bardzo uspokaja i pomaga na problemy ze snem i spiete miesnie. Zarowno u mnie jak i u kolezanki, ktorej go polecilam w zasadzie wyleczyl nerwice. Musisz tylko kupic przyzwoity suplement - najtansze zawieraja tlenek magnezu, ktorego w zasadzie nie przyswajamy. Polecam mleczan i cytrynian, albo sol epsomska do kapieli/moczenia nog - magnez wchlania sie przez skore, mozna ja kupic w duzych wiadrach na allegro. No i ogranicz picie kawy jesli to robisz, kawa wyplukuje magnez i zaburza jego wchlanianie.
  • zenobek 18.01.19, 11:17
    Prawdopodobnie następna ofiara chorób odzwierzęcych. Tarczyca jest OK nie ma się do czego przyczepić. Do wykonania diagnostyka w kierunku takich bakterii: borelia, bartonella, babesia, chlamydia.....

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.