Dodaj do ulubionych

TARCZYCA - Interpretacja wyników badań

19.01.19, 14:47
Dzień dobry,

Jestem kobietą, w tym roku skończę 30 lat i choruję na zespół policystycznych jajników (PCOS), więc biorę tabletki antykoncepcyjne o nazwie Vibin już drugi miesiąc.
Zrobiłam wyniki krwi i proszę o analizę badania:

* TSH 4,3 (norma 0,27 - 4,2)
* FT4 1,48 (norma 0,8 - 1,7)
* FT3 3,04 (norma 2,6 - 5,1)
* [O09] P-ciała p/peroksydazie tarczycowej 16,5 (norma <34)
* [O18] P - ciała p/tyreoglobulinie 17,2 (norma <115)

Czy te wyniki świadczą o niedoczynności tarczycy?


Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Monika
Edytor zaawansowany

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.