Dodaj do ulubionych

Interpretacja wyników.

19.01.19, 15:23
Hej, od razu napiszę, że nigdy dotąd nie robiłam badań pod kątem tarczycy. Jestem w 14 tygodniu ciąży. Dwa tygodnie temu zrobiłam TSH i wyszło 2,92. Ginekolog polecił to skonsultować.
Zrobiłam dziś w labolatorium pakiet tarczycowy, proszę o interpretację dzisiejszych wyników. Endokrynologa mam we wtorek. Jestem zielona.

Tsh - 2,39 czyli trochę spadło, ale chyba nadal za wysoko?
Ft3 - 3,08 (normy 2 - 4.40)
Ft4 - 1.07 (normy 0.93 - 1.7)

Robiłam jeszcze antytpo i antytg ale jeszcze nie ma wyników.
Edytor zaawansowany
  • aaggaa1 19.01.19, 15:39
    Dodam, że czuję się raczej dobrze. Senna byłam w pierwszych tygodniach ciąży. Mam trochę kg. na plusie ale to raczej wynik diety. Nie biorę żadnych leków.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.