Dodaj do ulubionych

Wyniki badań tarczycy

21.01.19, 21:21
Witam. Ostatnio robiłam wyniki badań. TSH: 1,103 (0,350-4,940) ft3: 3,18 (1,71-3,71) ft4: 1,06 (0,7-1,48) antyTPO: 20,13 (norma do 5,61) antyTG: 4,55 (norma do 4,11). Po miesiącu powtórzyłam antyTPO i wyniosło trochę mniej (17,87) smile Czasem czuję brak energii i szybcięj czuję zmęczenie niż kiedyś. Ponadto robiłam wyniki hormonów wszystko wyszło dobrze oprócz wysokiego DHEA SO4 i testosteronu. Niewiem co o tym sądzić jeżeli wyniki przeciwciał są lekko podwyższone. Dziękuje za każdą odpowiedź smile
Edytor zaawansowany
  • laura.phys 22.01.19, 11:15
    Sprawdź jeszcze krzywa cukrowa i glukozowa i idź do lekarza. Podwyższony testosteron może być w insulinooporności.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.