Dodaj do ulubionych

Niedoczynnosc przez antykoncepcje?

23.02.19, 13:07
Czesc,
Czy mozliwa jest niedoczynnosc tarczycy przez antykoncepcje hornonalna?
Zawsze mialam zdrowa tarczyce, od czterech miesiecy biore yaz, wyniki: tsh - 6,2 (przy normie 4,2), ft3 - 4,7 (norma 4,4), ft4 - 1,5 (norma: 0,93-1,71).
Pozdrawiam
Edytor zaawansowany
  • djpa 24.02.19, 17:04
    Masz dziwne wyniki, to niekoniecznie jest niedoczynność tarczycy, bo fT3 jest powyżej normy, a fT4 jest bardzo ładne. Jak się czujesz? Zrób usg tarczycy.
  • niedoczynnosc 25.02.19, 00:06
    czuję się dobrze, zero dolegliwości.. tsh mnie zmartwiło
  • niedoczynnosc 25.02.19, 00:42
    czy możliwa jest zmiana przez antykoncepcję czteromiesięczną czy raczej to odmienny temat?
  • laura.phys 25.02.19, 11:44
    Myśle ze to możliwe, bo przyjmujesz jeden hormon który ma wpływ na twoje własne. Jaki wpływ, to już trzeba doczytać, czytałaś ulotkę tego hormonu który przyjmujesz?
  • niedoczynnosc 25.02.19, 19:10
    drospirenon + etynyloestradiol

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka