Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc w interpretacji wyników

23.05.19, 20:10
Cześć dziewczyny mruga
Mam 21 lat i w grudniu robiłam sobie morfologię oraz tsh, miałam obniżone neurocyty, podwyższone bazocyty lekarz mówił że to z przemęczenia, zalecił odpoczynek. TSH wynosiło wtedy 2,33.
Nie czuję się zbyt dobrze więc badania powtórzyłam, zrobiłam dodatkowo ft3 i ft4.
Bazocyty wciąż podwyższone , neurocyty wciąż za niskie.
Dodatkowo TSH poniosło się do 3,33. Mieści się w normach jednak słyszałam, że w moim wieku powinnam mieć max 2,5.
Myślicie, że powinnam udać się do endokrynologa?
FT3 wynosi 3,55
FT4 1,05
Dodam, że moja siostra choruje na Hashimoto
Edytor zaawansowany
  • kizimizi7326 23.05.19, 20:11
    Normy FT3 to 2,00 — 4,40
    FT4 0,93 — 1,71
  • emdar81 23.05.19, 21:33
    Hej, tak to prawda, TSH najlepsze jest do 2,5. A jeśli planujesz zajście w ciążę to najlepiej do około 1. Dla pewności udaj się endokrynologa, który oceni czy taki skok w ciągu paru miesięcy nie wymaga dodatkowych badań. Pozdrawiam i nie martw się na zapas, tarczycę dobrze zdiagnozowaną dość łatwo u większości osób się leczy smile
  • kizimizi7326 23.05.19, 23:10
    dziękuję bardzo za odpowiedź smile w tej chwili nie staram się o dziecko jednak za parę lat kto wie wink a co mogą oznaczać te bazocyty i neurocyty? Czy może być to w jakiś sposób powiązane z tarczycą?
  • kizimizi7326 23.05.19, 23:12
    neutrocyty*

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.