Dodaj do ulubionych

Interpretacja wyników

24.05.19, 11:10
Witam
Uprzejmie proszę o interpretację wyników
TSH 1,98 µIU/ml Norma 0,27 - 4,2
FT3 3,03 pg/ml Norma 2 - 4,4
FT4 FT4 1,38 ng/dl Norma 0,9 - 1,8
anty-TPO anty-TPO 1,7 IU/ml Norma 0 - 5,61
anty-TG anty-TG 1,04 IU/ml Norma 0 - 4,11
P/c. p. receptorom TSH (TRAb) Wynik badania: <0,80 IU/l osoby zdrowe: < 1,22 IU/l
osoby z chorobą tarczycy <1,58 IU/l

Badania wykonałam z uwagi na to że choruję na cukrzycę t.1 plus od około miesiąca cierpię na ekstremalną suchość rąk.
Oczywiście pojedynczy wynik umiem odczytać ale już powiązać wyniki między sobą (stosunek Ft3 do ft4 itp to nie potrafię).
Dziękuję za pomoc!
Edytor zaawansowany

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka