Dodaj do ulubionych

interpretacja wyników

24.05.19, 14:12
Witam,
poproszę o interpretacje wyników. Badania zrobiłam ponieważ w ostatnim czasie czuję się ospałą, przemęczona i mam częste bóle głowy. Choroby tarczycy występują u mnie w rodzinie. Wizyta u enokrynologa za miesiąc. Oto wyniki:

TSH : 1,306 uIU/ml Norma 0,49 - 4,67
FT4: 12,01 pmol/l Norma 9,14 - 23,81
FT3: 5,71 pmol/l Norma 2,3 - 5,7
aTPO: 0,61 IU/ml Norma < 35,00
Przeciwciała antytyreoglobulinowe: 8,8 IU/ml Norma <4,11


FT4 19.56% [ wynik 12.01, norma (9.14 - 23.81)]

FT3 100.29% [ wynik 5.71, norma (2.3 - 5.7)]
Edytor zaawansowany

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.