04.06.19, 19:20
Dzień dobry ,bardzo proszę o interpretację moich wyników:
TSH 1.72 (0.25-5.00)
FT3 4.57(4.00-8.30) 13.26%
FT4 14.32 (9.00-20.00) 48.36%
Dla lekarza wszystko jest w porządku, natomiast ja się zastanawiam czy FT3 nie jest za niskie lub FT4 za wysokie. Badania zrobiłam bo od jakiegoś czasu źle się czuję,szybko marznę właściwie jest mi ciągle zimno, jestem osłabiona,przychodzę z pracy i najchętniej bym przespała do następnego dnia. I ostatnio bardzo przytylam, mam problemy z miesiączką (plamienia między cyklami), ginekologiczne wszystko jest w porządku.
USG tarczycy: symetryczna ,niepowiększona,wlk.14ml. bez zmian ogniskowych.
Bardzo dziękuję za odpowiedź.


Edytor zaawansowany

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.