Dodaj do ulubionych

Interpretacja wyników

26.06.19, 16:40
Cześć, po pierwsze mam 20 lat podczas ostatnich dwóch lat zgrubłam 13 kg jedząc tak samo, z tego powodu udałam sie do dietetyka ktory zlecil mi wykonanie badań na tarczycę. Wyniki: TSH 3,34 , FT3- 5,35, FT4 - 0,81 , anty- TPO - 1,29.
Co myślicie o tych wynikach ? Czy cos poważnego się dzieje ? Skonsultować to z lekarzem zajmujacym sie choroami tarczycy ? POMOCY
Edytor zaawansowany
  • hanna.pol 26.06.19, 16:47
    Normy to :
    Dla TSH 0,35-4,94
    FT3 2,63-5,7
    FT4 0,7-1,48
    anty-TPO - 0,00-5,61
  • laura.phys 27.06.19, 12:44
    Zrobiłabym dodatkowo krzywa insulinowa i glukozowa poziomy b12, d25oh , ferrytyny i poszła do lekarza który uważa ze mino wyników w normie problem może występować.
  • laura.phys 27.06.19, 12:44
    Ważne będzie tez usg tarczycy

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka