Dodaj do ulubionych

niedoczynność tarczycy?

27.06.19, 22:01
Dzień dobry,
Zrobiłam badania z powodu złego samopoczucia (ciągłe zmęczenie, brak energii życiowej, niskie ciśnienie, wypadanie włosów, depresja, nalana twarz).
Niby wszystko wyszło w normie:
FT3 2,68 -28%
FT4 1,32- 50%
TSH 3,600 - 89%
usg tarczycy też w normie, zadnych zmian zapalnych.
Proszę o opinię osób doświadczonych, czy drążyć temat (ze względu na TSH blisko górnej granicy), czy też szukać innej przyczyny złego samopoczucia?
Edytor zaawansowany
  • laura.phys 27.06.19, 22:56
    jesli jestes kobieta w wieku rozrodczym to wyniki powinny cie sklonic do dalszego drazenia tematu, bo sa objawy.

    standardowo tarczycowcy wykonuja jeszcze badania pziomu b12, d25oh, ferrytyny, krzywa insulinowa i glukozowa, z czasem pojawia se tezyczka : niedobór magnezu lub/i wapnia, zwlaszcza pry niskich poziomach witaminy d3, warto miec diete bogata w selen.

  • bambzgrozja 28.06.19, 20:07
    Dziękuję za odpowiedź.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka