Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc w interpretacji badań

15.07.19, 15:31
Witam. Bardzo proszę o interpretacje wyników. TSH 2,44 (0,27-4,2), FT3 3 (1,8-4,6), FT4 1,39 (0,93-1,7), a-TPO 29 (<35), a-TG <10 (<115). Wynik USG tarczycy: płat prawy powiększony 23*23*52 nieco niejednorodny z guzkami 7*8, 4,5*5, 3*6, cieśń 5 mm. Płat lewy 12*19*41 nieco niejednorodny. Jestem po porodzie przedwczesnym i dwoch poronieniach. Czy tarczyca mogła mieć z tym związek? Do endokrynologa jestem zarejestrowana dopiero na luty 2020 i zastanawiam się czy nie udać się wcześniej prywatnie. Z góry dziękuje
Edytor zaawansowany
  • laura.phys 15.07.19, 16:22
    Widać ze usg jest nieprawidłowe u wyniki hormonów dalekie od idealydlatego warto iść do lekarza.
  • szysza8787 16.07.19, 07:57
    Dziękuje za odpowiedz smile zdecyduje się iść wcześniej prywatnie.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka