Dodaj do ulubionych

Interpretacja wyników badań

16.07.19, 15:01
Cześć! Szukam pomocy w zinterpretowaniu moich wyników badań, mam 21 lat.

TSH 2,36 mlU/l (norma 0,27-4,20)
FT4 16,18 pmol/l (norma 12-22)
FT3 5,84 pmol/l (norma 3,1-6,8)

Procentowo (z kalkulatora):
FT4 41.80%
FT3 74.05%

Nie biorę leków, to było moje pierwsze badanie, ale chciałabym wiedzieć mniej więcej, co te wyniki mogą sugerować. Czytałam posty, ale wciąż się gubię i niewiele rozumiem sad z góry dzięki!
Edytor zaawansowany

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka