Dodaj do ulubionych

Moja tarczyca...:(

16.08.19, 22:02
Spójrzcie, proszę, na moje wyniki. Od ok 13 lat biorę eutyrox. Byłam wtedy po leczeniu onkologicznym (skutek to m.in wczesna menopauza, a po radioterapii niedoczynność). Obecnie moje wyniki są takie:
TSH 0,8320 (0,27-4,2); FT3 2,80 - 32,20%; FT4 1,38 - 57,69%, wit. B12 3- 41 (197-771) USG: gruczoł bardzo mały. Prawy płat: 10mmx10mmx45mm; lewy: 8mmx8mmx40mm. Objętość: 3,7 cm3. W dolnej części prawego płata na pograniczu z cieśnią, obecny uwypuklony poza zarys tarczycy guzek: 9x7mm, echogenicznie niejednorodny, ze zwapnieniami bez widocznych w PD naczyń-może wychodzić z tarczycy luz z przytarczycy. Echogeniczność pozostałego miąższu w normie.
anty TPO 10,20 (0-34), anty TG 32,50 (0-10)
Wizytę u endo mam we wrześniu.
Pozostałe wyniki, robione w grudniu: wit D3: 23,80 (brałam do maja vigantol 10 kropli), FT3 wynosiło wtedy 35,50%; FT4 48,72%.
Do tego od lat mam podwyższony ogólny cholesterol (ale trójglicerydy w normie i sporo dobrego cholesterolu), wypadają mi włosy, kiepsko z koncentracją i pamięcią.
Edytor zaawansowany

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka