Dodaj do ulubionych

Proszę o interpretację wyników

28.08.19, 10:53
Kobieta lat 62 lat
Proszę o interpretację wynikiów

FT3 2,53 Norma(2,05-4,43)
FT4 1,07 Norma(0,71-1,57)
TSH 4,672 Norma(0,26-4,70)

Wyniki z kalkulatora
FT4 41.86% [ wynik 1.07, norma (0.71 - 1.57)]
FT3 20.17% [ wynik 2.53, norma (2.05 - 4.43)]

Zrobiłam badania z racji wieku oraz z faktu występowania w rodzinie choroby tarczycy i teraz nie wiem, czy wszystko jest ok? Czy udać się na wizytę do endokrynologa.

Pozdrawiam
Edytor zaawansowany
  • laura.phys 28.08.19, 19:17
    Jesli masz objawy, a wyniki są dalekie od ideału, to wybrałabym się do endokrynologa. Dodatkowo przed wizyta warto oznaczyc poziom d25ok, b12, ferrytyny, wykonać badanie krzywej insulinowej i glukozowej.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka