Dodaj do ulubionych

prosba o interpetacje wynikow

04.09.19, 18:04
Witam,
Jestem kobieta, lat 28, 4 miesiace po porodzie.
Czy myslicie ze te wyniki wymagaja konsultacji z endokrynologiem? Mieszcze się w normie ale FT4 dosyć blisko granicy. Planujemy z mezem niedlugo starac sie o nastepne dziecko. Nigdy wczesniej nie badalam tarczycy wiec nie mam porownania.

TSH 1.21 (0.55-4.78)
FT3 3.43 (2.30-4.20)
FT4 0.95 (0.89-1.76)

Edytor zaawansowany
  • laura.phys 05.09.19, 14:40
    Poszłabym do lekarza na usg tarczycy i wykluczenie hashimoto, oczywiście przed wizyta oznaczylabym atpo atg, ferrytyne b12 i poziom d25oh.

    Wyniki są takie sobie bo poziom tsh nie koreluje z niskim poziomem ft4. Warto wyjaśnić sprawę.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka