Dodaj do ulubionych

proszę o pomoc w interpretacji wyników

06.09.19, 17:31
mam 33 lata, a moje wyniki to:
TSH 0,949 norma 0,35-4
FT4 21.61% [ wynik 11.18, norma (9.01 - 19.05)]
FT3 3.85% [ wynik 3, norma (2.9 - 5.5)]

przeczytalam na inne www, że optymalne wartości FT3 oraz FT4 powinny być zbliżone do siebie oraz wynosić nie mniej niż 50% - u mnie wyniki % są niepokojące.... czy powinnam się martwić i szukać endokrynologa?
Bardzo proszę o pomoc
Edytor zaawansowany
  • laura.phys 08.09.19, 16:51
    Szukać endo, zrobiłabym tez badania poziomu atg atpo, ferrytyne b12 d25oh, krzywa insulinowa i glukozowa i to przed wizytazeby zaoszczędzić czas.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka