Dodaj do ulubionych

tarczyca wynik

19.09.19, 20:22
Witam Czy wynik 0,47 ulUml Norma 0,35-4,94 t podchodzi w nadczynność tarczycy?mam czesto kołatanie serca, zmęczona jestem ciągle, bóle stawów.Aktualnie biore 88 euthyrox czy powinnam zmniejszyc dawke?
Edytor zaawansowany
  • anna822 19.09.19, 20:29
    w dodatku mam ostatnio dziwne wahania tsh gdy bralam euthyrox 75 na 88 naprzemiennie mialam wynik 4,87 norma 0,35-4,94 zostala zwiekszona mi dawka euthyrox na 88 na 100 na przemian wynik tsh po miesacu 0,86 norma 0,35-4,94 zostala zmniejszona mi dawka na 88 wynik po poltora miesiaca 0,47 ulUml skad moge miec takie skoki?
  • laura.phys 20.09.19, 08:48
    Przy tym tsh możliwa jest raczej niedoczynnosc,gdy bierzesz hormon. Jaki masz poziom ft4 bo ten wynik będzie tobie mówił ile hormonu tobie brakuje i czy ewentualnie jesteś w nadczynnosci polekowe - jesli ft4 będzie powyzej normy.

    Tarczyce ustawia się nie na podstawie tsh ale poziomu ft3 i ft4 i to są kluczowe badania jęli chcesz się czułych dobrze suplementujac hormon.

    Zmieniłabym lekarza ba takiego który nie leczy na podstawie tsh.


    Poczytaj starsze wątki forum jest to kopalnia wiedzy.
  • laura.phys 20.09.19, 08:52
    Zawsze polecamy na forum zrobić badania ferrytyny b12, d25oh i pamiętać o intensywnej suplementacji magnezu, zrobić badanie na tezyczke u neurologa!

    Krzywa i sulinowa i glukozowa tez dostarczają cennej wiedzy na temat stanu układu hormonalnego człowieka. Z tymi badaniami do dobrego endo, takiego który ustawia hormon nie na podstaeie tsh i bierze pod uwagę te wyniki badań o których pisałam.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka