Dodaj do ulubionych

Prośba o interpretację wyników

11.10.19, 17:57
Witam,

prosiłabym o pomoc w interpretacji wyników. Objawy, które mnie niepokoją to wypadanie włosów, krosty na twarzy, senność, depresyjne nastroje, jestem bardzo szczupłą osobą i ciężko mi przybrać na wadze. Zrobiłam wyniki ponieważ 2 miesiące temu straciłam ciążę w 12tygodniu i szukam przyczyny.

TSH 1,21 norma 0.27-4.2
FT3 5,4 pmol/l norma 3.1-6.8 (74%)
FT4 14.8 pmol/l norma 12-22 (28%)
anty TPO 16.2 IU/ml norma 0-34
anty TG 14.9 IU/ml norma 0-115

Sprawdzałam jeszcze poziom D3 - po pół roku suplementacji wzrosła z 18 do 37 ng/ml.
Nie byłam jeszcze na wizycie u endokrynologa, prosiłabym o podpowiedź czy jest się czym niepokoić czy wyniki są dobre. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka