Dodaj do ulubionych

Wyniki tarczycy, ATPO- 1141,6 !

01.12.19, 02:19
Witam. 20 lat temu miałam nadczynność i G-B. Leczenie się powiodło odnośnie nadczynności.
2 dni temu zrobiłam badania tarczycy i wynik ATPO mnie przeraził.

TSH : 0,901 nlU/ml zakres : 0,550- 4,780
Ft3 : 3,20 pg/ml zakres: 2,30 -4,20
Ft4 : 1,33 ng/dl zakres: 0,89 - 1,76
ATPO : 1141,6 U/ml <60

Dawno się nie badałam,w ciąży miałam wyniki bardzo dobre, urodziłam 3 lata temu. Teraz poszłam na pobranie krwi i jak zawsze zbadałam tarczycę. Przyznam się,że zazwyczaj badałam ft3,ft4,tsh a ATPO różnie.
Wybieram się do endo po tak wielu latach i aż się boję co mi powie. Możecie mi podpowiedxieć co z tymi moimi wynikami?
Obserwuj wątek
    • laura.phys Re: Wyniki tarczycy, ATPO- 1141,6 ! 01.12.19, 10:07
      Z tym to tylko suplementacja hormonu i dieta autoimmuno. Hashimoto często rozpoczyna się podwyższonymi przeciwciałami trab, wiec możliwe przez cały czas chorowałaś i chorujesz na hashimoto.
      Pewnie 20 lat temu nie zdawano sobie z tego sprawy.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka