Mufinki śniadaniowe Dodaj do ulubionych


4 jajka
9 łyżek otrębów (ja dałam 6 owsianych i 3 pszennych)
1 łyżeczka drożdzy (suchych)
1 łyżka mleka
szczypta soli
1 0.5 cm plaster chudej wędliny
1/2 cebuli
ja dorzuciłam parę pieczarek

Wędlinę, cebulke i pieczarki podsmażyłam na patelni. do pieczarek dodałam szczyptę soli by puściły wodę. 4 białka ubiłam na szcztywno. W drugiej misce wymieszałam 3 żółtka, z serkiem wiejskim i otrębami. Dodałam podsmażone dodatki, wymieszałam, dodałam drożdze. na koniec wmieszałam pianę z białek. Łyżką wypełniłam foremki od muffinek. Wymieszałam 1 żółtko z łyżką mleka i posmarowałam wierzch każdej muffinki. Wstawiłam do lekko nagrzanego piekarnika i piekłam w 160C 30 min.
Wyszło mi ich 10, ale robiłam je bardzo pełne.

Są na prawdę smaczne na śniadanie. ale ja w ciągu dnia zjadam ich 3smile i już innych otrębów nie spożywam.
--
Pozdrawiam,
Karo

The smallest woman can break a biggest man with only 3 words...-"is it in?"smile
Przeczytaj całą dyskusję
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.